tiistaina, joulukuuta 27, 2005

Omiin projekteihin jo keskittyen

Olen tehnyt ostoksia ja hankkinut juuri niitä omia ihania juttuja varten hieman lankaa Kemin Pienestä Lankapuodista. Tässä pätkävärjättyä ja huopuvaa. Suunnitelmissa olisi sukkaa ja lapasta, saa sitten nähdä mitä saan aikaiseksi. Itseä vain häiritsee joskus se että olen niin onnettoman hidas tekemään kaikenlaista. Inspiraatiota olisi vaikka kuinka mutta tulokset valmistuvat hitaasti ja innostuskin ennättää laantua ennen kuin toteutus ehtii valmiiksi asti. Nyt juuri on meneillään se neulomisinspis. Ristipistoinspiksen poltin loppuun joulukortteja valmistellessa ja nyt tiedän kokemuksesta että menee taas jonkin aikaa ennen kuin se uudelleen heräilee.

Kävin tänään tilaamassa ja maksoinkin jo lomamatkan meille!!! Kaksi viikkoa Lanzarotella, lähtö tammikuun 21 päivä. Ihanaa! Toivon lämmintä, aurinkoa, ja paljon aikaa tehdä käsitöitä parvekkeella istuen ja elämästä muutenkin nauttien.

Tunnisteet:

maanantaina, joulukuuta 26, 2005

Joulutunnelmissa vieläkin

Tapaninpäivän iltana on ihana huokaista että joulu on kohta ohi tohinoineen. Tässä kuva tekemistäni paketeista. Pyrin tekemään joka joulu pakettikortit itse. Samoin pakettien ulkonäön haluan olevan samanlainen. Tänä jouluna oli tällainen vihreä ja punainen kausi.

Mökillä oli ihan kivaa. Paljon lunta, hiihdettiin aattona ja joulupäivänä. Saunottiin ja tietenkin löhöttiin. Ehdin myös tehdä hieman käsitöitä.

Tunnisteet:

keskiviikkona, joulukuuta 21, 2005

Joulukorttiprojekti maalissa

Joulukorttiprojekti on maalissa ja tässä vähän siitä näytteitä. Muutaman päivän olenkin sitten väsännyt ruokalahjoja, leiponut torttuja, sekoitellut salaatinkastiketta ja tehnyt joulutryffeleitä. Ruokalahjat on toimitettu perille ja nyt voikin sitten omat jouluvalmistelut alkaa oikein toden teolla!

Menemme mökille jouluksi, todennäköisesti matkustamme jo aatonaattona. Olen varannut mukaan vain välttämättömimmät jouluruuat. Laitan kinkun ja lanttulaatikon, paistan lihapullat ja teen myös perunalaatikon mutta en sitä imellettyä vaan ihan omalla reseptillä semmoisen perunapurjosellaisen. Aattoiltana käymme varmaankin katsomassa Ylläksen jouluvalaistusta ja ehkä jouluyön kirkkoakin. Hiljennymme joulunviettoon....

Tunnisteet: , ,

torstaina, joulukuuta 15, 2005

Jouluverhoista jonkin verran.


Toistakymmentä vuotta sitten ompelin jouluverhon johon ihastuin sen verran että olen tehnyt samalla mallilla pääsiäisverhojakin.

Tunnisteet: ,

tiistaina, joulukuuta 13, 2005

Vaasan terveisiä



Kävimme Vaasassa viikonloppureissulla ja jonkinverran tuli tehtyä käsitöitä matkanvarrella. Sukkaa kudoin mennen tullen ja jatkoin ikuisuudelta tuntuvaa joulukorttiprojektia. Käsityöliikkeistä pistäydyin Vöyrin käsityökaupassa ja sitten sellaisessa käsitöitä myyvässä perinneliikkeessä keskellä kaupunkia jonka nimeä en nyt muista.
Antiikkia löysin myös eli käsityölippaan jota olen etsinyt kissojen ja koirien kanssa.

Tunnisteet:

torstaina, joulukuuta 01, 2005

Ponchoilua ja lankaostoksia


Sain Linnean ponchon viimein valmiiksi. Sairasteleminen on hieman hidastanut tahtia, mutta nyt olen taas kunnossa ja projektit edistyy. Ponchon tein Ruotsista ostamastani Päls New nimisestä langasta joka on vähän samantapaista kuin Sandnes Funny. Turkismaista pintaa tulee.. Ruotsista on vaihtelun vuoksi kiva ostaa lankoja, löysin mm. aivan kivannäköistä kierteistä virkkauslankaa josta suunnittelin joululahjoiksi pannulappuja. Malli on sellainen jota olen tehnyt aikaisemminkin, tytön mekko. Ripustuslenkki on pään paikalla…
Viimeisimmät lankaostokseni: Sirdar Duet nauhalankaa valkoista ja roosaa, Brilliant valkoinen, ja Sirdar Boa roosa, hankittiin mentaliteetilla ”jos sattuisi jossakin tarvitsemaan”. Aika usein tulee hankittua lankoja juuri tuolla ajatuksella. Mies on aika kyllästynyt ja katseleekin lankakasoja kotona tyyliin ”vaimoni on hamsteri”. Olen onneksi löytänyt mieheni sielunveljiä muistakin käsityöihmisten puolisoista eli hamstereita kasvaa muuallakin kuin meillä.
Olen toivonut jouluksi digikameraa, että pääsisin kuvailemaankin aikaansaannoksiani. Joulupukki on luvannut muistaa...

Tunnisteet: ,