maanantaina, tammikuuta 30, 2006

Lomajuttuja


Lanzarote on osoittautunut sateiseksi ja tuuliseksi tammikuussa. Olemme onnistuneet hotellivalinnassa hyvin ja ristipistoja olen myos tehnyt ihan kiitettavasti. Kaikkien kommelluksien jálkeen ihan hyvá loma.


Tässä kuvassa ei tosin sada mutta haluaako kukaan oikeastaan ottaakaan lomallaan valokuvia vesisaateesta. Tämän näköistä siellä siis on auringonpaisteella...

Tunnisteet:

perjantaina, tammikuuta 20, 2006

Pitsisiä ajatuksia...

Ei sopinut saamani pitsimalli Brillalle. Kolme silmukkaa oikein yhteen kutominen vaatinee joustavamman langan, vauvaneuleisiin ja ponchoihin ystäväni on mallia käyttänytkin. Etsintä jatkuu...Aloitin topin neulomisen kuitenkin ja olen tehnyt helmaan helmineuletta muutaman kerroksen jatkan sitten pitsillä kun sopivan löydän.

Huomenna Helsinkiin ja sunnuntaina sitten Lanzarotelle. Tulee paussi tähän päivisjuttuun mutta palataan asiaan helmikuun 6 päivä.
********
Löysin sopivan pitsimallin kokeiltuani Ihanitsestä Maddalenan neulekoulun pitsimallia. Sopii hyvin Brillalle ja on helppo. Olen nyt neulonut takakappaletta kymmenkunta kerrosta ja epäilyttää hieman onko puikoilla liikaa silmukoita. Näyttää aika leveältä vaikka pidänkin reilun kokoisista neuleista. Olen kuitenkin purkanut tekeleen niin monta kertaa sopivaa mallia etsiessäni että nyt saa tulla mitä tulee...

Matkakäsityönä on mukana keskeneräinen ristipistotyö ja keskeneräinen hardangertyö. Toivottavasti ennätän saada valmiiksi ainakin toisen. Hardangerliinaa ajattelin äitienpäivälahjaksi, joten onpa tässä aikaa kevääseen vielä muutama tovi. Ristipistotaulu on ajateltu somistamaan oman keittiön seinää.

Tunnisteet: ,

torstaina, tammikuuta 19, 2006

Toppi on valmis!
















No niin, toppi on valmis ja loma saa alkaa. Kaivoin lankavarastojani ja otin esille liilaa Brillaa, josta aloin suunnittelemaan twinsettiä kesäksi. Kaikkein vaikein oli oikeastaan kivan ja helpon pitsineuleen valitseminen. Haluan tehdä sellaista pitsineuletta jota pystyn sekoamatta silmukoissa kutomaan jopa televisionkin ääressä. No, yhden kivan mallin sain ystävältäni tiistaina ja päätin kokeilla miten malli sopii juuri Brilla-langalle. En ole kutonut Brillasta pitkään aikaan ja se tuntui aika ohuelta Samoksen jälkeen. Puikkosuosituskin oli 3 – 3 ½ ja itse kudon aina suosituksen ohuimmalla puikolla.

Tuntui todella kylmältä tuo ilma pitkästä aikaa, kunnon pakkasia kun ei ole oikeastaan ollut koko talvena. Meillä näytti mittari 28 astetta aamulla, mieskin sanoi että pitäisikö jäädä peiton alle täksi päiväksi. Lähti kuitenkin töihin.

Itse kävin fysioterapeutilla rankaani taas sähköistämässä. Sähköhoito on särkyihini loppujen lopuksi se kaikkein tehokkain hoitomuoto. Ja taas kutomaan… Aloin kutomaan sukkaa mutta ei taida pari ennättää valmiiksi ennen lomaa. Toivottavasti ei Lanzarotella tarvita villasukkia!
Niin sitten siihen haasteeseen… eli 5 omituisinta tapaani.

1.Liinavaatteiden silitys ja mankelointi. Lakanat ja pussilakanat sekä tyynyliinat silitetään ensin, mankeloidaan sitten. Molemmat taitetaan ensin pituussuunnassa kahtia, sitten kahtia ja vielä kerran kahtia. Mies sanoo että ei ole kummallista, että meillä on mankeliliina keskeltä venynyt kun sinne ahtaa niin paksuja kerroksia vaatetta.


2.Villasukat talvella käyttösukkina. Omakutomat sukat ovat paljaassa jalassa käyttösukkana. Jalkojani paleli ennen lähes aina kunnes keksin syyn: tekokuitu ja puuvillasukat. Kun aloin pitämään villasukkia alimmaisena sukkaparina lähinnä ihoa loppui paleleminen. Tämä tapa edellyttää kyllä kutomaan aika tyköistuvat sukat etteivät vauhdissa sukat pyöri jalassa…
3.Pullataikinan syöminen. Kaikki taikina on mielestäni hyvää…Vatsa vain ilmaisee hiivataikinan syömiselle vastalauseensa ihan pienestäkin määrästä. Pitäähän se maistaa että onko tarpeeksi mausteita…
4.Sanomalehden lukeminen viimeiseltä sivulta aloittaen. Tämä on miehen mielipide, vaikka tiedän kyllä että samalla tavalla lehden luvun aloittavia on lukuisia muitakin…
5.Jokapäiväinen saunominen. Inhoan suihkussa käymistä ilman saunaa. Minua palelee aina pelkän suihkun jälkeen joten olemme ratkaisseet sen niin että sauna lämmitetään joka päivä. Onhan kai sanomattakin selvää etten käy näin ollen aamulla suihkussa jollei ole ihan välttämätön pakko…

Täytyy miettiä kenet sitten haastan, kun haastettuja alkaa olla niin paljon...

Tunnisteet: , ,

tiistaina, tammikuuta 17, 2006

Nettiharjoittelua

Sain lisättyä tämän blogin Ihanitseläisten Blogilistoille ja tunsin jonkinasteista tyytyväisyyttä. En ole ihan haka näiden tietsikoiden kanssa ja itseoppineena huomaa joskus olevansa niin pihalla, ettei ole tosikaan. Blogilistoilta löytyi sitten muitakin kivoja blogeja joiden tutustumiseen sitten aika hurahti hyvin kummasti. Saa nähdä kun puhelinlasku tulee älähdänkö! Mulla on nimittäin vielä ihan tuo vanhanaikainen modeemisysteemi jota olen itsepäisesti pitänyt ja väittänyt että meillä on netille niin vähän käyttöä ettei mitkään laajakaistat kannata ns. halpoine kuukausimaksuineen. Saapa nähdä?

Aamun varhaisina tunteina kudoin vuoroin sukkaa ja vuoroin toppia. Yrittämäni tiimalasikantapää ei vielä auennut, joten palasin vanhaan tyyliini. Laitan kuvan kun saan valmiiksi, se ei kuitenkaan ole se ihan perinteisesti käsityöpalstoilla opetettava... Toppikin on koht´sillään valmis ja pääsen vihdoin yhdistelemään. Laitan siitäkin kuvan ennen lomalle lähtöä. Sitten tuleekin bloggailuun kahden viikon paussi, saankohan vieroitusoireita. Mies kyllä meinasi että jos hotellissa on nettimahdollisuus, niin onhan mulla sielläkin sitten aikaa kirjoitella vaikkapa matkapäiväkirjaa. Olikohan se piruilua? Joskus en sitten saa selvää noista miesten aivoituksista.

Tunnisteet:

maanantaina, tammikuuta 16, 2006

Jatkoa lankainventaariolle...

Topin toinen olka on valmis ja toista aloittelen. Lankainventaarion sain johonkin malliin viikonloppuna ja kauhistuin... Yli 19 kiloa! Lankaostolaihis on paikallaan toden totta.
Olan kavennukset ja levennykset eivät oikein sujuneet television ääressä, joten aloitin vielä raitasukat semmoiseksi jokapaikan käsityöksi. Samalla saan sitten kokeilla tiimalasikantapäätä ja niitä uusia kärkikavennuksia. (Paloautoja meni kaksin kappalein ohi, missä palaa vai kummitteleeko automaattihälärit jossakin?)

Tunnisteet:

torstaina, tammikuuta 12, 2006

Käsityökirjoja ja -lankoja!

Hobboks´in paketti tuli tällä viikolla rikastuttaen minut kahdella käsityöaiheisella - totta kai - kirjalla. "Sukkasillaan" ja "Crossstitcher´s Bible Projekt Book". Tutustuin lähemmin "Sukkasillaan"-kirjaan ja sivistyin taas -kärkikavennusten verran. Tässä kirjassa on kyllä sukan kärkiä joka lähtöön. Kantapäitä sitten vähän vähemmän...

Topin etukappale on olkapään ja miehustan kavennuksissa ja toivoin saavani tänään ainakin toisen olan valmiiksi. Suihkikaan ahkerasti puikkoni...Palan nimittäin halusta päästä kokoamaan kappaleita yhteen. Loma lähenee, loma lähenee uhkavaa vauhtia...

Eilen kävin hamstraamassa lankoja ja sorruin ostamaan erivärisiä raitajuttuja, Seitsemää Veljestä, Isoveliä ja Nallea...Puolustauduin sillä että pitäähän minun päästä kokeilemaan "Sukkasillaan"-kirjassa olevia malleja. Kuulostaako selittelyltä...Olin positiivisesti yllättynyt että Lapin lääniinkin Novitan uutuuslangat ennättävät ennen vastaavaa Novitan lehteä. En muista sellaista tapahtuneen ihan vasta aikoihin. Voi! Nyt pitää lopetella, sämpylätaikinan teko odottaa...

Tunnisteet:

tiistaina, tammikuuta 10, 2006

Lomatoppeja ja keväisiä hankia


Loma-toppi on tässä vaiheessa. Olen kutonut N:ro 5,5 puikoilla ja jossakin vaiheessa huomasin että olisi kannattanut vaihtaa ohuempiin. Neuleesta tulee suhteellisen löysää vaikka käsialani on siinä mielessä epätasainen, että oikeat kerrokset ovat tiukkoja ja nurjat löysiä. Tämä on oikeastaan ensimmäinen puuvillaneuleeni eikä kokemusta puuvillalangoista ollut. Tiedänpähän seuraavaan kertaan.

Liitän mukaan myös kuvan loppiaisen aikaisesta Ylläksestä. Todistettavasti kaamos on ohi ja kevättä on ilmassa! Mielialakin paranee näitä kuvia katsellessa!

Tunnisteet: ,

maanantaina, tammikuuta 09, 2006

Loppiaisen jälkimainingit

Viime yö oli taas valvomayö. Kolmen jälkeen nousin ylös ja lähdin alakertaan. Tyhjensin pyykkikoneen ja laitoin uuden satsin pyörimään. Pyykkiä tuli viikonlopun aikana suhteellisen paljon kun olimme mökillä hiihtämässä. Perjantaina oli ihan kiva ilma ja Ylläksellä paistoi aurinko! Kaamos on ohi, ihanaa! Lauantaina oli sumuista ja ikävää joten päätimme lähteä vain ajelemaan. Käytiin Muoniossa ja ajeltiin sieltä Leville ja takaisin Ylläkselle. Joululahjaksi saamamme raclette-pannu tuli kokeiltua kahteenkin kertaan ja nyt on housunvyötärö tiukalla. Onneksi pyhät ovat ohi ja Painonvartijat alkavat tänään. Viimeiset 15 kiloa on pudotettavaa, noin 20 kiloa on lähtenyt keväästä.

Samos-toppi etenee. Takakappale on valmis ja etukappalettakin on 20 sm kudottuna. Ennätän tällä vauhdilla saada sen valmiiksi lomaan mennessä. En ole vielä pohtinut mitä otan matkalle mukaan ajankulua. Ilmailulaitos asettaa omat rajoituksensa ja luulenpa että kaikkein helpoin vaihtoehto on ristipistotyö.

Ostin tänään Cross-Stitch Gold´in ja The World of Cross Stitcher´in inspiraatiota hankkiakseni ja niissä olikin muutama sellainen malli joita voisin ajatella.

Aloin tänään myös lankainventaarion. En päässyt kovinkaan pitkälle, iski laiskuus ja oikeastaan kauhistuinkin lankojen määrää, mitä vuosien aikana on kertynyt kaappiin ilman että niistä on valmistunut mitään.
Seitsemää Veljestä lukematon määrä kokonaisia ja saman verran keskeneräisiä keriä
Nallea samoin
Sirdar Duetia 9 x 50 g
Sirdar Boa 2 x 50 g
Fritidsgarn 3 x 100g
Brilliant 4 x 50 g
Sukkis 2 x 100g
Sukkalankaa 2 x 100 g
Sandnes Sisu 15 x 50 g
Novita Wool 4 keskeneräistä kerää
Alpaca 3 x 50 g
Novita Virkkauslanka lukematon määrä keskeneräisiä ja kokonaisia keriä
Novita Tahiti yhdet puserolangat reilusti
Novita Jazz ( todella vanhat!!!) reilusti yhdet puserolangat

Tähän asti pääsin, sitten päätin että alan langanosto laihdutukselle! Luin jonkun blogia, ja löysin sellaisen termin ja totesin sen sopivan myös minulle. Voisin myös alkaa ristipistopakkaus-ostolaihikselle. Sekin sopisi mulle hyvin.

Tunnisteet:

maanantaina, tammikuuta 02, 2006

Yksi projekti taas valmis!



Tässä taas lisää kuvamateriaalia! A:n sukat tulivat eilen vihdoin valmiiksi ja nyt keskitynkin sitten omiin juttuihin vähäksi aikaa. Nuohan olivat tulossa jo joululahjaksi mutta sattuneista syistä valmistuivatkin nyt. Tuo aikapula meinasi yllättää!

Aloinkin heti kutomaan itselleni lomaa varten vaaleansinisestä Samoksesta toppia lomaa varten.

Tunnisteet: