torstaina, elokuuta 10, 2006

Ahkerointia viimeistelyjen kanssa.


Voi hurja! Kiitos kaikille kävijöille ja kommentoijille. Tämä laskurijuttu oli tosiaan hyvä juttu, koska nyt tosiaan olen huomannut että lukijoita tosiaan on. Myönnän että itsekin olen huono kommentoimaan, nyt kun tarkemmin ajattelen. Yrittää ennättää käydä niin monella blogilla kuin mahdollista ja silloin tuntuu että kommentointiin ei paljon aikaa jää. Huono selitys!

Olen laiska viimeistelemään käsitöitäni. Eilen sain haettua pari taulua kehystämöstä ja samalla ajattelin että nyt kaivan esille sellaiset työt jotka ovat lojuneet ja odotelleet flexiraamejaan ja silittämistä ym. ym. (Jostakin syystä en saannut kuvaa toisesta kehystettävänä olleista tauluista liitettyä tähän.) Joulu- ja pääsiäiskirjonnat saivat raamit, virkatun liinan päättelin ja silitin, pääsiäis-seinävaatteen huolittelin ja silitin. Virkatun liinan mallin olen muuten saanut aikoinaan tädiltäni. Malli on virolainen malli joka on suunniteltu päämiehen syntymäpäivien kunniaksi. Ohjelehtinen on ajat sitten kellastunut ja osia siitä on hukkunut. Jos jollakulla on tämä sama malli kokonaisuudessaan, niin ilmoitelkaa. Minulta on joutunut hukkaan nimenomaan se osio jossa neuvotaan kaitaliinan ja ison liinan virkkaaminen. Itse olen virkannut ison liinan samanlaisista palasista kuin tämä ja sitten yhdistellyt palaset.

8 kommenttia:

Anonymous möhönasu kirjoitti...

Ihania pääsiäistipuja! Nätti virkattu liina :)

10 elokuuta, 2006 15:32  
Blogger Pirkko kirjoitti...

Olen virkannut tuollaisen liinan joskus 80-luvulla (ehkä), itse asiassa useampiakin. Malli oli muistaakseni ME-lehdessä. Katsonpa kotona, löydänkö ohjetta enää mistään.

10 elokuuta, 2006 16:04  
Anonymous Villasukka kirjoitti...

Itse tein joskus ennen enemmän ristipistoja, mutta en ollenkaan tykännyt tylsistä "taivas"osuuksista (vain yhtä väriä), kerran Mammani oli kaivanut ruusutaulun esille, pistellyt puuttuvat tylsät osiot, kehystyttänyt ja antoi minulle joululahjaksi!
tuo virkattu liina on tosi kaunis!

10 elokuuta, 2006 16:49  
Anonymous Virpi kirjoitti...

Upeita töitä olet tehnyt. Minkähän "merkkinen" tuo kaiteeseen nojaileva nainen on (ristipisto- vai kanavatyö, suunnittelija?)Minä luulin, ettei blogiani seuraa kuin pari hassua pistelijää, mutta laskuripa paljasti totuuden - ei ihan harakoille menneet kirjoitukset =).

10 elokuuta, 2006 19:48  
Blogger tuula kirjoitti...

Kaiteeseen nojaileva nainen on pitkäpistotyö ja tilasin sen joskus 90-luvulla Kauneimmat Käsityöt lehdestä. Merkkiä en muista mutta voin tarkistaa, lehti on jäljellä. Kiitos Pirkko, olisi kiva jos malli löytyisi. Käsittääkseni liinan voi virkata ihan yhtenä kappaleena kaitaliinaksi.

11 elokuuta, 2006 10:41  
Blogger Minä_hän_se kirjoitti...

Voi kun rupesi tekemään mieli tehdä jotakin pitkäpistotyötä :)

11 elokuuta, 2006 12:11  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania ristipistotöitä! Jestas kun sitä itse osais. Tarvis varmaan vaan eniten aikaa ja jonkun kärsivällisen joka opettais.
SNY2006

11 elokuuta, 2006 12:34  
Blogger tuula kirjoitti...

Kiva että nämä inspiroivat...

11 elokuuta, 2006 13:29  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu