keskiviikkona, kesäkuuta 25, 2008

Juhannuksen jälkeen...After the Midsummer...

No niin. Palataanpa taas arkeen. Pitkäkin viikonloppu loppuu joskus, valitettavasti. Ainoa lohtu on että ensi viikonloppuna lähden Ouluun ristipistotapaamiseen, vilkutukset sinne Ouluun päin. On taas ihana nähdä teitä!

Oli kyllä viileänoloinen juhannus – ja märkä! Torstai-iltana koimme mökkeilyaikamme toisen ukkosen ja vettä tuli kyllä niin paljon että en olisi halunnut olla ulkona. Salamoi ja jyrisi oikein kunnolla. Oli oikein kiva istua sisällä ja pistellä vaikka en saanutkaan ihan niin paljon tehtyä kuin asetin itselleni tavoitteeksi.

Perjantaina ajelimme vielä viimehetken ostoksia ennen kuin kaupat sulkeutuivat pyhien ajaksi. ( Rehellisyyden nimissä Kolarin Valintatalo oli tosin joka päivä auki!) Käytiin tuttavapariskunnan luona kaffeella ja kuulemassa kuulumisia. Perjantaina oli ihan kiva ilma joten he olivat lenkkeilleet jo aamulla varhain. Korvasieni löytö oli hämmästyttänyt ja kummastuttanut, vaan ei ollut saanut poimimaan, vielä... Sekä he että me olimme hieman epävarmoja käsittely-ohjeista. Tiesimme ne sinne päin...Ei taida korvasienet olla sen sortin herkkua että kannattaa ottaa riskiä niin vajavaisilla tiedoilla.

Lauantaina satoi taas! Se hyöty sateesta ja viileästä ilmasta tosin oli että hyttyset olivat kyllä todella vähissä. Yleensä tähän vuodenaikaan saa ulkona huitoa niin paljon kuin jaksaa ja käsipareja ei ole koskaan liikkaa.

Sunnuntaina siivottiin pihamaata. Siirsin raparperin mökiltä kotipihalle, koska arvelin että se niin tulee paremmin käytettyä. Tykkään tosi paljon raparperi-piiraikoista joten sato tulee varmasti käytettyä mikäli kasvi vain suostuu juurtumaan. Onneksi olimme aamusta liikkeellä, koska taas alkoi sataa oikein rajuimman kautta. Ei kuitenkaan ukkosta tällä kertaa.

Tässä Tilda-maatuska, jonka tein Tilda-kerhossamme. Hän ei jää asumaan meille vaan menee lahjaksi eräälle hyvälle ystävälle. Olen ihan tyytyväinen lopputulokseen, vaikka en ylimmät ystävät ompelukoneen kanssa olekaan – uudesta koneesta huolimatta! Onneksi kerhossa oppii lisää ja selviää itseä mietityttäneet asiat.
Toiset kuvat ovat biscornusta jonka pistelin Chantalille Make a Wish vaihdossa. Mallit ovat Valérie Lejeunin kirjasta Répertoire des Frises. Kangas kermanvalkoinen 28 ct pellava ja lankana käytin DMC:n Colour Variationia.

I´m back again! Even a long weekend ends sometime, what a pity. But I can really look forward to next weekend when I have the opportunity to participate in a cross-stitching gathering by the the Stitchers in Oulu area. How fun to see you all again!

The Midsummer was cold and rainy. We had even thunderstorm on Thursday evening and that was quite unusual, only for the second time during these years we have had the cottage. It was nice to sit inside and stitch even though I didn´t get ready as much as I wanted to. On Friday some shopping and visiting friends at their cottage. On Saturday stitching inside again because of the heavy rain. Luckily, the rain interrupted for a while on Sunday morning so that we could do some gardening. I took up my rhubarb and planted it at home. I love rhubarb pie very much and now I can bake it more often. And it started to rain again…

On the picture above the Babooshka-doll, I made in our local Tilda-addicts club. She is not going to stay with us. I am going to give it as a present for a good friend. I have to admit that I´m quite pleased with the result, even though I´m not a very good friend with sewing machines, despite the new one!

The other pics are the biscornu I made for Chantal in the Make a Wish Exchange. The design is from the book Répertoire des Frises by Valérie Lejeune. I stitched it on 28 ct cream linen with DMC colour variations thread.

Tunnisteet: , ,

5 kommenttia:

Anonymous Mari kirjoitti...

Tervetuloa Ouluun! :) Meitä tulee varmaan tapaamiseen aika pieni joukko, mutta ei anneta sen häiritä. ;) Kiva nähdä pitkästä aikaa sinua! :) Oon miehellekin innoissani höpöttänyt, että kun se Tuulakin tulee... :)

25 kesäkuuta, 2008 17:41  
Anonymous TILKKUMUORI kirjoitti...

Kaunis tuo saksikoriste. Koskahan minun koristeeni valmistuu..Korvasienet muuten ovat herkullisia kunhan ne ryöppää useaan kertaan. Tulispa joskus vielä minunkin retkilläni vastaan..

27 kesäkuuta, 2008 09:33  
Blogger Emma kirjoitti...

Kaunis biscournu ja varsin veikeä maatuska.

27 kesäkuuta, 2008 11:49  
Blogger Jennifer/OH kirjoitti...

Here it is raining every day too. Not all day long but each day there is a big thunder storm with high wind. A bit scary, but the garden needs the water.
I love the Babushka doll, as I love all things with a Russian theme. Your color choices are very pretty, especially the fancy ribbon. Very nice work.

30 kesäkuuta, 2008 00:54  
Blogger tkdchick kirjoitti...

Beautiful biscornu!!!!

30 kesäkuuta, 2008 07:26  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu