torstaina, tammikuuta 04, 2007

Hyviä ohjeita.. Goda recept...

Päätin laittaa tarkemman ohjeen Mimosa-salaatista koska se noin epämääräisesti kirjoitettuna saattaa kuulostaa myös kieltämättä YÖK:iltäkin eli:

Mimosa-salaatti

400 g hedelmäcoctail omassa liemessään – valuta hyvin lävikössä
1 omena
1 päärynä
2-3 rkl Kruunumajoneesia

Valuta hedelmäcoctail, pilko omena ja päärynä. Lisää majoneesi ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään tai vähintään pari tuntia. Sopii hyvin grillatun kaveriksi, kinkun kanssa ja yleensä liharuoan lisukkeeksi.

***
Beslutade att sätta in ett mera ingående recept på Mimosa-sallad eftersom den i förra postningen var rätt luddig:

Recept på Mimosa-sallad

400 g fruktcoctail
1 äpple
1 päron
2-3 msk Kronmajonäs

Låt frukten rinna av väl, skär äpplet och päronet i små bitar. Tillsätt majonäs och blanda väl. Låt stå i kylskåp till nästa dag eller minst två timmar så att smaken hinner sätta sig. Passar utmärkt till grillat, skinka och kötträtter överhuvudtaget.

***
Perunalaatikko

Noin 700 g perunoita
1 purjo
suolaa
pippuria
valkosipulijauhetta/valkosipulia maun mukaan
6 dl kermamaitoa
juustoraastetta

Kuullota purjo ja mausteet pannulla, lisää kermamaito ja anna kiehahtaa. Kuori ja pilko perunat uuninkestävään vuokaan. Käytä jauhoista lajiketta joka suurustaa laatikon samalla. Kaada kermamaitoseos perunoiden päälle ja kuorruta runsaalla juustoraasteella. 225 astetta puoli tuntia ja 150 astetta noin tunnin eli kunnes perunat ovat kypsät ja pinta kauniin ruskea. Peitä vuoka kannella tai foliolla jos ruskistuu liikaa.
****
Potatisgratäng

700 g potatis skalad och skivad
1 purjolök
salt
peppar
vitlök efter smak
6 dl gräddmjölk
riven ost

Bryn purjolöken med kryddor lätt i en stekpanna, tillsätt gräddmjölken och låt koka upp. Lägg skivad potatis i en ugnsfast form och häll gräddmjölken över. Garnera rikligt med riven ost. 225 grader ca en halvtimme och 150 grader ca en timme dvs när potatisen är klar och ytan fått vacker färg.


***
Tämäkin on hyvää:

Kinkkupiirakka – 2 uunipellillistä

Pohja:
50 g hiivaa
1- 1,5 dl margariinia
3 dl vettä
Leipäsiirappia
suolaa
8 dl vehnäjauhoja

Kuumenna rasva ja suola kattilassa ja jäähdytä vedellä kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva ensin leipäsiirappiin niin että se sulaa, lisää sitten vesi-rasva seos. Alusta hyvin vehnäjauhoilla ja anna kohota liinan alla. Valmista sillä aikaa täyte:

400 g maustamatonta tomaattimurskaa – valuta hyvin
500 g kinkkua
2 pientä purkkia ananasta
oreganoa
basilikaa
timjamia
sipulijauhetta
valkosipulijauhetta
juustoraastetta
suolaa

Päälle:

raclettejuustosiivuja
noin 600 g juustoraastetta

Kauli 2 uunipellin kokoista pohjalevyä. Sekoita täytteen ainekset ja täytä pohjat. Laita täytteen päälle ensin raclettejuustosiivut ja ripottele vielä juustoraastetta päälle. 225 asteessa kunnes pinta on kauniin ruskea eli uunista riippuen 15-25 minuuttia.

***
Den här är också god:

SKINKPAJ

Botten:
1-1,5 dl margarin
3 dl vatten
salt
50 g jäst
brödsirap
8 dl vetemjöl

Koka upp margarin och salt. Kyl av till lagom temp. med kallt vatten. Blanda först jäst med brödsirapen tills den löst upp sig och där efter med vatten. Tillsätt vetemjöl och blanda till en deg med lagom konsistens. Låt jäsa under bakduk. Förbered fyllning under tiden:

Fyllning:
400 g naturell krossad tomat - Lår rinna av väl
500 g rökt skinka
2 små burkar ananas
oregano
basilika
timjan
salt
lökpulver
vitlökspulver
riven ost

På fyllningen:
racletteost
Riven pizzaost

Kavla två ugnsplåtsstora bottnar. Blanda ingredienserna till fyllningen väl och fyll bottnarna. Lägg på ostskivorna och den rivna osten. Grädda i 225 grader tills osten fått en vacker färg, ca 15 - 25 minuter beroende på ugn.

Tunnisteet:

1 kommenttia:

Blogger MysteryKnitter kirjoitti...

Slurps! Nythän tässä nälkä vasta tulee, kun lukee sun reseptejäs. Munattomia olivat kai kaikki, jos oikein luin.

17 syyskuuta, 2011 01:46  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu